Vandaag deel ik met jullie een pizza deeg recept, waarmee je de pizzabollen in ongeveer 2 uur tijd laat rijzen. Wil je zelf graag pizzadeeg maken maar heb je geen zin om het pizza deeg uren te laten rijzen, dan is dit een recept voor jouw. Dit pizza deeg recept is ook te vinden in mijn gratis e-book die je op deze website kan downloaden.
Pizza deeg voor 4 pizza’s
Ingrediënten:
500 gram type 00 Bloem
300ml water
12 gram zeezout
1 zakje gedroogde gist(7gram)
1 Theelepeltje suiker
Bereiding:
Vul 250ml water in een maatbeker en voeg daar het zout aan toe.
Vervolgens roer je het even goed door.
Vul 50ml lauw/warm water in een kleine maatbeker en voeg daar het gist aan
toe en het theelepeltje suiker, goed doorroeren en daarna even opzij zetten
(na een paar minuten begint het te schuimen en dat is juist goed).
Vul de mengkom met de 250ml water en voeg daar iets van 150/200 gram
bloem aan toe en begin het te mixen. Wanneer het een beetje is vermengd
voeg je het gistmengsel toe en de rest van de bloem. Nu moet je het deeg
gaan kneden tot een mooie elastische deegbal, meestal bereik je dat na
15/20 minuten kneden (een deegmixer is wel een aanrader). Wanneer je een
mooie deegbal hebt leg je dit op een keukenweegschaal. Het totaal gewicht
deel je dan door vier, meestal krijg je dan deegbollen van ongeveer 220
gram per stuk.
Nadat je de deegbollen hebt gemaakt, strooi je wat bloem of semola in een
schaal of deegkrat waar je de bollen in laat rijzen. Leg de bollen erin en
bedek de deegkrat/schaal met een vochtige theedoek of vershoudfolie of de
deksel van de deegkrat. Laat het nu ongeveer 2 a 2,5 uur rijzen op
kamertemperatuur(20°).
Wil je nou graag jouw pizza creaties laten zien? word dan lid van onze facebook groep en laat al jouw fantastische pizza's zien! https://www.facebook.com/groups/pizzakunst
BEOORDEEL DIT RECEPT
Reactie plaatsen
Reacties