Wil je echte Italiaanse pizza saus maken, lees dan snel verder.
Hoe maak je nou de beste en lekkerste tomaten saus voor op de pizza. In deze blog laten we jullie 2 recepten zien. Een snel recept en een recept wat iets langer duurt. De pizza's zullen sowieso lekker gaan smaken wanneer je dit pizza saus recept probeert.
Wat zo mooi is aan de Italiaanse keuken, is de simpelheid. De Italianen gebruiken vaak maar een paar ingrediënten en toveren daar de lekkerste sauzen en gerechten mee.
De San Marzano tomaten zijn de bekendste en de lekkerste tomaten om pizza saus mee te maken. Deze tomaatsoort word wereldwijd door veel pizzabakkers gebruikt en beschouwd als de beste tomaat voor op de pizza.
Hieronder vind je het eerste recept wat echt super simpel is. Binnen 1 minuut maak jij een hele lekkere saus voor op de pizza.
Pizzasaus maken voor 4-6 pizza's
Ingrediënten:
1 blik(400gram) Gepelde Tomaten(San Marzano of een ander merk)
1 handje verse Basilicum blaadjes (10-12 blaadjes)
Zeezout (ongeveer 1 gram)
Bereiding:
Maak het blik open en giet het in een diepe kom/maatbeker.
Voeg het zout en de basilicum blaadjes eraan toe. Pak de staafmixer en mix het rustig tot een mooi mengsel.
In de video hiernaast kan je zien hoe wij de pizza saus maken. Wij pureren de gepelde tomaten niet helemaal glad maar behouden juist nog wat stukjes tomaat en basilicum. Wij vinden dit het lekkerst en het geeft de pizza net ietsje meer smaak.
Proef de saus even en laat het zo als het naar wens is. Wil je de pizzasaus toch iets zoeter hebben, dan kan je altijd een beetje suiker eraan toevoegen.
Wil je nou graag jouw pizza creaties laten zien? of heb je vragen ? of wil je met andere pizzaliefhebbers in contact komen? word dan lid van onze facebook groep en laat al jouw fantastische pizza's zien! https://www.facebook.com/groups/pizzakunst
Het tweede recept:
In dit recept gaan we wat meer ingrediënten gebruiken en gaan we de pizza saus ook even laten sudderen op het vuur. Deze pizza saus zal ook fantastisch smaken op je pizza. Je gaat veel blije gezichten zien wanneer ze jouw zelfgemaakte pizzasaus proeven.
Pizzasaus maken voor 4-6 pizza's
Ingrediënten:
1 blik(400gram) Gepelde Tomaten(San Marzano of een ander merk)
1 middelgrote ui (wit of rood maakt niet uit)
1 middelgroot teentje knoflook
1 eetlepel oregano
1 eetlepel gedroogde basilicum of een handje verse Basilicum blaadjes (10-12 blaadjes)
snufje zout en peper
1 eetlepel kristal suiker of witte basterdsuiker
Scheutje olijfolie
Bereiding:
Pak een wat diepe koekenpan en doe daar een scheutje olijfolie in. Snijd de ui en knoflook in stukjes. Zet het vuur aan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg daarna de gepelde tomaten eraan toe, een snufje zout en peper en druk de tomaten een beetje plat. Laat dit even 10 minuten pruttelen op laag vuur en roer af en toe even.
Voeg nu de oregano en basilicum toe en laat dit nu 45 min op laag vuur pruttelen. Vergeet niet om af en toe even door de saus te roeren.
Na 45 min pruttelen kan je het vuur uitzetten en moet je de saus even overgieten in een diepe kom/schaal. Nu moet je pizza saus helemaal glad pureren met een staafmixer.
Voeg nu nog een eetlepel suiker toe, even goed doorroeren en je pizzasaus is klaar voor gebruik.
Tip: Wanneer je verse basilicum gebruikt moet je de blaadjes even scheuren en dan toevoegen aan de saus. Door het scheuren van de blaadjes komen er extra smaken vrij en dat maakt jouw pizza saus nog smaakvoller.
Wist je dat?
Het allereerste zaadje van de San Marzano tomaat in 1770 is geplant in Zuid Italië(Campania). Het was een geschenk van de onderkoning van Peru, aan de koning van Napels. Het San Marzano zaadje werd geplant op een vruchtbare vulkanische bodem, in het gebied waar nu de stad San Marzano sul Sarno ligt. Zo is de San Marzano tomaat aan zijn naam gekomen.
Wil je graag nog meer leren over pizza's bakken, deeg recepten, technieken en handige tips? Download dan ons gratis E-Book PizzaKunst en verras je vrienden en familie met jouw pizza creaties. https://www.pizzakunst.nl/pizza-kunst-e-book-aanmelden
BEOORDEEL DIT RECEPT
Reactie plaatsen
Reacties