Hoe maak je pizza deeg?
Wil je een echte Italiaanse pizza maken, dan moet je het pizzadeeg minimaal 6-8 uur laten rijzen. Pizza deeg moet namelijk de tijd krijgen om smaak te ontwikkelen en om luchtig te worden. Professionele pizzabakkers in Italië laten hun pizza deeg minimaal 24 uur tot 48 uur rijzen. Hierdoor word de pizza lekker luchtig, krijgt heel veel smaak en is makkelijk verteerbaar.
In een toekomstig pizza blog zal ik een pizzadeeg recept met jullie delen, die een rijstijd heeft van 24 tot 48 uur.
Hieronder vind je een pizza deeg recept voor het maken van 6 tot 8 pizza's en met een rijstijd tussen de 6-8 uur.
Wil je meer weten over pizza's bakken? of bepaalde technieken leren, zoals het stretchen van het deeg? of ben je zoek naar handige tips? Download dan ons Gratis E-book en maak zelf thuis de lekkerste pizza.
Klik Hier, om het E-Book Gratis te Downloaden
Pizza deeg voor 6-8 pizza’s
Rijstijd 6 a 8 uur
Ingrediënten:
1 kilogram type 00 Bloem
600ml water
24 gram zeezout
3 gram gedroogde gist
Bereiding:
Vul 550ml water in een maatbeker en voeg daar het zout aan toe. Vervolgens roer je het even goed door.
Vul 50ml lauw/warm water in een kleine maatbeker en voeg daar de drie gram gist aan toe. (We gebruiken dit keer geen suiker omdat we het deeg
langzaam willen laten rijzen.)
Vul de mengkom met de 550ml water en voeg daar iets van 300/400 gram bloem aan toe en begin het te mixen. Wanneer het een beetje is vermengd voeg je het gistmengsel toe en de rest van de bloem.
Nu moet je het deeg gaan kneden tot een mooie elastische deegbal, meestal bereik je dat na 15/20 minuten kneden (een deegmixer is wel een
aanrader).
Wanneer je een mooie deegbal hebt leg je dit op de
keukenweegschaal. Het totaal gewicht deel je dan door 6-8. Meestal krijg je dan deegbollen van ongeveer 250 gram per stuk als je 6 bollen maakt en
220 gram per stuk als je 8 bollen maakt.
Wil je nou graag jouw pizza creaties laten zien? of heb je vragen ? of wil je met andere pizzaliefhebbers in contact komen? Word dan lid van onze Facebook groep en laat al jouw fantastische pizza's zien! https://www.facebook.com/groups/pizzakunst
Nadat je de deegbollen hebt gemaakt, strooi je wat bloem of semola in een schaal of deegkrat waar je de bollen in laat rijzen. Leg de pizzabollen erin en
bedek de deegkrat/schaal met een vochtige theedoek of vershoudfolie of de deksel van de deegkrat.
Laat het nu ongeveer 6 a 8 uur rijzen op kamertemperatuur(20°).
Tip: smeer wat olijfolie op het vershoudfolie
als je dat gaat gebruiken om je bollen
te laten rijzen, dan blijft de folie niet plakken
op je bollen mocht de folie op je deegbollen terecht komen.
Heb je nou geen uren de tijd om pizza te maken, maar heb je wel zin in een verse pizza? Bekijk dan ons pizzadeeg recept die je in 2 uurtjes maakt
BEOORDEEL DIT RECEPT
Reactie plaatsen
Reacties
Hallo, ik probeer al sinds gisteren jullie pizza e-book te download maar dit lukt jammer genoeg niet… 🤦♀️ik krijg geen mail
Groetjes